Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

Με μπλόκα και ένταση συνεχίζεται η κόντρα κυβέρνησης-μεταφορέων...

Ανεβαίνει το θερμόμετρο της αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και ιδιοκτητών φορτηγών δημόσιας χρήσης, με την κυβέρνηση να εμφανίζεται αποφασισμένη να εφαρμοστεί ο νόμος και οι μεταφορείς να ξεκαθαρίζουν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο άτομα συνελήφθησαν στο Χαλκερό Καβάλας για παρακώλυση συγκοινωνιών.
 
Το πρωί του Σαββάτου, σε διάφορα σημεία του Λεκανοπεδίου βρίσκονταν ακινητοποιημένα περίπου 740 φορτηγά. Ήρεμη είναι η κατάσταση στο λιμάνι του Πειραιά.

«Μπλόκο» το πρωί στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, όπου οι ιδιοκτήτες φορτηγών εμποδίζουν την έξοδο των οχημάτων.

Νωρίς το πρωί επικράτησε ένταση, όταν οι ιδιοκτήτες εμπόδισαν φορτηγά μεταφορικών εταιρειών να εξέλθουν με κοντέινερς.

Η Αστυνομία δεν παρενέβη και τελικώς η ιδιοκτήτρια μεταφορικής εταιρείας (η οποία είχε ζητήσει τη συνδρομή της Αστυνομίας) έλαβε απλά τη διαβεβαίωση ότι τα οχήματα θα φυλάσσονται...

Ακινητοποιημένα φορτηγά παραμένουν στην πύλη 16 του λιμανιού, στον κόμβο της Λαχαναγοράς, στους σηματοδότες της Γέφυρας και στο Δερβένι.

Στο λιμάνι της Καβάλας παραμένουν εγκλωβισμένα 12 φορτηγά.

Επιθέσεις κατά ξένων φορτηγών

Το τελευταίο 24ωρο έχουν σημειωθεί τρεις επιθέσεις αγνώστων εναντίον φορτηγών με ξένες πινακίδες, που μετέφεραν τρόφιμα και κινούνταν στην εθνικό οδικό δίκτυο με κατεύθυνση στην Αθήνα. Σε δύο περιπτώσεις, οι δράστες έριξαν πέτρες εναντίον των Ελλήνων οδηγών, ενώ στο τρίτο περιστατικό άγνωστοι επιτέθηκαν πετώντας ένα μπουκάλι με πετρέλαιο. Οι δράστες αναζητούνται.

Από το tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου