Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Τον Γιάννη Δημαρά στηρίζει για την Περιφέρεια Αττικής ο Παναγιώτης Φασούλας...

Σε ιδιαίτερα δύσκολη υπόθεση για τα δύο μεγάλα κόμματα εξελίσσεται ο προεκλογικός αγώνας για την Περιφέρεια Αττικής. Ο Παναγιώτης Φασούλας, που «κόπηκε» από το ψηφοδέλτιο Σγουρού, δηλώνει ότι δεν θα στηρίξει τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ, αλλά τον ανεξάρτητο Γιάννη Δημαρά. Προβληματισμός επικρατεί στην Ιπποκράτους για τους υποψήφιους αντιπεριφερειάρχες, ενώ δυσαρεστημένη εμφανίζεται η ηγεσία της ΝΔ από την «αδιαφορία» των βουλευτών να στηρίξουν την υποψηφιότητα του Βασ.Κικίλια.

Σύμφωνα με τα Νέα, ο δήµαρχος Πειραιά εµφανίζεται οργισµένος από τις εξελίξεις, δηλώνοντας μάλιστα σε συνεργάτες του ότι «όπως έµαθα από τις τηλεοράσεις ότι δεν θα είµαι υποψήφιος δήµαρχος, πληροφορήθηκα από τα κανάλια ότι κόπηκα και από το ψηφοδέλτιο Σγουρού».


Ο κ. Φασούλας, αιτιολογώντας την απόφασή του να στηρίξει τον ανεξάρτητο υποψήφιο Γιάννη Δηµαρά, υπενθύµιζε ότι την εποµένη της ανακοίνωσης των υποψήφιων περιφερειαρχών, ο κ. Σγουρός τού ζήτησε να είναι υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης στον Πειραιά, πρόταση που ο ίδιος δέχτηκε δηµοσίως.


«Από τη στιγµή που ο Γιάννης Σγουρός δεν µπόρεσε να επιβάλει την άποψή του, τότε εγώ δεν µπορώ να ενισχύσω την υποψηφιότητά του» ανέφερε στους συνοµιλητές του, εκφράζοντας την άποψη ότι οι λόγοι για τους οποίους «κόπηκε» είναι πολιτικοί: «Κάποιοι θέλουν να µε εξωθήσουν εκτός ΠΑΣΟΚ» υποστήριξε.


Σύµφωνα µε πληροφορίες ο κ. Φασούλας δεν σκοπεύει να είναι υποψήφιος σε κάποιο ψηφοδέλτιο, όµως τις επόµενες ηµέρες θα δώσει συνέντευξη Τύπου, στην οποία και θα παρουσιάσει τη θέση του σε σχέση µε την εξαίρεσή του από τις θέσεις των αντιπεριφερειαρχών.


Προβληματίζει το ψηφοδέλτιο Σγουρού


Σύμφωνα με το Βήμα, προβληματισμό έχει προκαλέσει στην Ιπποκράτους το ψηφοδέλτιο του Γ.Σγουρού, μετά και την αποχώρηση των υποψηφίων αντιπεριφερειαρχών Αντ.Αρώνη, Αθ.Βούρδα και Δάφνης Μπόκοτα.


Ο κ. Σγουρός δέχεται κομματικά πυρά, «κατηγορούμενος» ότι παρέδωσε αμαχητί τα όπλα και δεν στήριξε τους υποψηφίους που επιθυμούσε ο ίδιος, ενώ υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι θεωρούν ότι τους προσέβαλε η ανακοίνωση των αντιπεριφερειαρχών από την Ιπποκράτους και όχι από τον υποψήφιο περιφερειάρχη.


Κομματικά πυρά δέχονται, επίσης, ο Ι. Ραγκούσης και η Ρεγγίνα Βάρτζελη επειδή, όπως λένε τα στελέχη του κόμματος, δεν έριξαν το βάρος τους για να φτιαχτεί ένα ισχυρό ψηφοδέλτιο. Το κλίμα δυσαρέσκειας και ηττοπάθειας έχει εξαπλωθεί στην Αθήνα, όπου υπάρχουν έντονες αντιδράσεις από τους εκλεγμένους νομαρχιακούς συμβούλους του κ. Σγουρού που έμειναν όλοι εκτός ψηφοδελτίου. Έμπειρα κομματικά στελέχη εκτιμούν ότι η δυσαρέσκεια αυτή δεν θα μείνει στα λόγια αυτή τη φορά και ίσως εκφραστεί με αποστασιοποίηση από τις εκλογές ή και με κάποιες προσχωρήσεις στο ψηφοδέλτιο του κ. Δημαρά.


Συζητήσεις και για τον Βασ.Κικίλια


Έντονες συζητήσεις προκαλεί στη Ρηγίλλης η υποψηφιότητα του Βασίλη Κικίλια, ενώ ο Αντώνης Σαμαράς εμφανίζεται δυσαρεστημένος από την «αδιαφορία» των βουλευτών στην Αττική να υποστηρίξουν τον υποψήφιο Περιφερειάρχη.


Όπως αναφέρει το Βήμα, ο πρόεδρος της ΝΔ, αν και έχει ζητήσει επανειλημμένως την ενεργοποίηση των βουλευτών, τονίζοντας ότι «κανείς δεν μπορεί να απουσιάζει από αυτή τη μάχη», έχει διαπιστώσει τη μοιρολατρία με την οποία αντιμετωπίζουν αρκετοί την απόφασή του, για την οποία λέει ότι είναι «επιλογή νίκης και ανανέωσης» και εκφράζει το αίτημα της βάσης «αλλάξτε τα, επιτέλους, όλα».


Την προσεχή Κυριακή με ομιλία του στην Πολιτική Επιτροπή αναμένεται να στείλει αυστηρό μήνυμα στο εσωτερικό του κόμματος, ζητώντας απ΄ όλους την ενεργή τους συμμετοχή, ενώ ήδη υπάρχει η επισήμανση από υψηλόβαθμα κομματικά στελέχη ότι θα κριθεί η στάση όλων στο πλαίσιο των αλλαγών που θα υπάρξουν μετά τις εκλογές.


.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου